Bord

Onze Twentse Blauwen hebben een goed leven gehad. En dat proef je. Onze gerookte kipfilet is niet voor niets verkozen tot lekkerste streekproduct van Overijssel. Wij mogen ons Smaakmaker Overijssel 2018 noemen! Nieuwsgierig naar de kipfilet? Je kunt ‘m online bij ons bestellen.

De Twentse Blauwe is ook na de slacht herkenbaar. Liggen er drie kippenpoten op een rij, dan haal je de Twentse Blauwe er zo uit! Kijk of je op één van de kippenpoten een achtergebleven zwart stoppeltje of haartje ziet. Dan weet je ze zeker dat je een overheerlijke Twentse Blauwe te pakken hebt. Bij ‘gewone kippen’ zijn deze stoppeltjes namelijk wit.

Knabbelen & kluiven

We hebben het allemaal druk. Als er gekookt wordt, kiezen we dan ook vaak voor de gemakkelijke optie. In het geval van kip kiezen we dan vaak filet. Best lekker maar niet duurzaam want er worden in Nederland grote hoeveelheden kipfilet geïmporteerd, terwijl er in de buurt hele scharrelkippen te koop zijn. Daar zit veel meer smaak aan, bovendien is de hele kip heerlijk. Knabbelen aan een kippenpootje. Kluiven aan een vleugeltje. Ook de rest kun je prima gebruiken om een heerlijke aromatische bouillon van te maken.

We verkopen onze Twentse Blauwe in delen, maar probeer ook eens een hele kip.

De Twentse Blauwe

Van bron naar bord!