Over ons

“We gaan het anders doen.” Dit is het verhaal van Marc en Annet ten Velde van Veldhoeve Kip uit Albergen. In 2015 gooiden zij het roer volledig om. Van een traditioneel pluimveebedrijf transformeerden zij naar het meest duurzame en innovatieve kippenbedrijf van Nederland.

Een familiebedrijf waar kippen geen antibiotica of groeiversnellers krijgen. Waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. En waar de kippen alle ruimte hebben om te spelen en te scharrelen. Want een blije kip, is een lekkere kip. Niet voor niets werd Veldhoeve Kip uitgeroepen als Smaakmaker 2018, voor het lekkerste streekproduct van de provincie Overijssel.

100 % antibioticavrij
Marc: “De reguliere pluimveehandel wil zo efficiënt en goedkoop mogelijk produceren. We gebruiken door de hele keten heen geen antibiotica.  Wij dragen niet bij aan antibioticaresistente bacteriën. Die zijn niet goed voor dieren en ook niet voor mensen. Annet en ik vinden het belangrijk dat kuikens op een gezonde en diervriendelijke manier kunnen groeien.”

Annet: “Bij duurzame pluimveebedrijven in binnen- en buitenland deden we inspiratie op. We houden ons eigen sterke kippenras, de Twenste Blauwe. Die voelt zich prima thuis in deze streek. We verkopen onze antibioticavrije duurzame kip rechtstreeks aan onze klanten. Wist je dat we thuisbezorgen? Rechtstreeks van boer naar bord.”

 4 bedrijven in 1
Marc: “In 2016 hebben we onze gecontroleerde keten met een eigen kippenras opgezet. Er wordt niet meer onnodige met de dieren gesleept. De eieren worden hier gelegd en uitgebroed, de kuikens krijgen tijd om te groeien, en de kippen worden rustig groot en hebben alle ruimte. Pas als ze naar de slacht gaan, verlaten ze voor de eerste keer ons bedrijf. Een reguliere kip heeft er dan al vier verhuizingen op zitten. Dat maakt Veldhoeve Kip uniek, verantwoord, duurzaam en gezond.”

Lees meer over de geschiedenis van ons bedrijf en over onze gecontroleerde keten..


 

Bestel onze Twentse Blauwe dan bezorgen we deze bij je thuis!

Winnaar lekkerste streekproduct Overijssel

De Twentse Blauwe

Rechtstreeks van boer naar bord!