Veldhoeve Kip

De kippen van Veldhoeve Kip hebben de tijd en ruimte om in alle rust op te groeien. Zij krijgen 100% plantaardig te eten – zonder coccidiostatica – en hebben een natuurlijk dag- en nachtritme. Dat komt door de ramen en deuren in de stal. Onze gezonde en sterke kippen zijn antibioticavrij, van goede kwaliteit en worden ambachtelijk verwerkt. Met aandacht voor kwaliteit. En dat proeft u! Veldhoeve Kip is te verkrijgen bij de beter slagers.

 • Duurzaam
 • Antibioticavrij
 • Geen coccidiostatica in het voer
 • Traceerbaar
 • Ambachtelijk verwerkt

Goed leven

 • De moederdieren:
  Veldhoeve Kip is een gesloten concept. Dat betekent dat wij precies weten waar onze kip vandaan komt.
 • De boeren:
  Wij nemen de tijd voor onze vitale kippen en geven ze ruimte om in alle rust te groeien. Door de ramen in de stal is er een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook is er afleidingsmateriaal aanwezig, zodat de kippen zich niet vervelen.
 • Alleen het beste voer:
  100% natuurlijk en we gebruiken geen coccidiostatica in het voer en geen antibiotica. Dit zijn twee kenmerken waar we erg trots op zijn.
 • De slacht:
  Onze kippen worden met de hand gevangen, zo min mogelijk getransporteerd en op ambachtelijke wijze geslacht.

Coccidiose

Coccidiose is een wereldwijd voorkomende pluimveeziekte. De oorzaak is de eencellige darmparasiet Eimeria, waarvan zeven varianten bekend zijn. Cellen van de verschillende coccidiose-soorten zijn in principe altijd op een pluimveebedrijf aanwezig en 99% van alle kippen krijgt dan ook een coccidiose infectie.

Cocciodiostatica vs. natuurlijk voer

Onze kippen krijgen alleen natuurlijk voer, zonder toevoegingen. Door aan dit voer een kruidenmengsels – waarvan de meeste ingrediënten gewoon uit het keukenkastje komen – en etherische oliën toe te voegen, wordt de darmgezondheid ondersteund.

Deze toevoegingen voorzien de dieren van de beste en juiste voeding tijdens verschillende fases in hun leven en kunnen ze coccidiose op een veilige manier doorstaan. Net als bij mensen zijn kippen die gezond en vitaal zijn minder vatbaar voor ziektes.  

Onderzoeksresultaten

Uit uitgebreide praktijktesten blijkt dat de toevoegingen leiden tot een betere (darm)gezondheid van het dier en daardoor het gebruik van coccidiostatica in het voer overbodig maakt*.

*Dit blijkt uit praktijk testen bij de kippen

Weerstand

Dankzij de toevoeging aan het voer bouwen de dieren meer weerstand op en helpt dit bij:

 • Stimulatie van goede darmbacteriën
 • Bescherming van de darm
 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Preventie van darmstoornissen

Hierdoor is de kans zeer klein dat de dieren ziek worden en behandeld moeten worden met antibiotica*. 

* Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en het liefst uit te sluiten. Op het moment dat onze kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na onderzoek van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen niet onder het concept verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van  de kippen altijd antibiotica vrij is.

Uniek

Wij zijn uniek omdat we volledig zijn overgestapt op coccidiostaticum vrij voer.

Over antibioticavrije kip

Er wordt geen antibiotica aan het voer en in het drinkwater toegevoegd. Het vlees van onze kippen is 100% vrij van antibiotica.