Rondleiding

Op de kippenboerderij, de ­Veldhoeve, van Marc en Annet ten Velde uit ­Albergen, Twente, worden ambacht en innovatie op een duurzame manier gecombineerd.

Welkom bij ons op de boerderij

Wij verkopen kip met een goed verhaal. Wij fokken de Twentse Blauwe, een herkenbaar en sterk ras. Onze kippen groeien op ons bedrijf op. Van ei tot haan of hen. Geen onnodig gesleep met dieren dus.

Onze kippen:

  • Zijn blij en gezond
  • Hebben de ruimte
  • Zijn 100% antibioticavrij
  • Krijgen speciaal geselecteerd natuurlijk voer zonder coccidiostatica.

Ouders

Op onze boerderij hebben we een aantal ouderdieren. Deze dieren zorgen ervoor dat we wekelijks nieuwe kuikens hebben. De Twentse Blauwe is een bijzonder vleesras, door onszelf gefokt.

Broeden

Wij broeden de eieren van onze hennen in onze eigen broederij uit. We laten de eieren uitkomen in de warme stal waar de kuikens opgroeien.

Geboorte

Iedere week komen er bij ons kuikens uit. Dit gebeurt in de stal waar ze groot worden. Wist je dat de kuikens in de kleinste eieren het eerste uitkomen?

Opgroeien

Onze kippen hebben de ruimte om te scharrelen, fladderen, spelen en rennen. Zij krijgen goed eten – zonder coccidiostatica – hebben een natuurlijk dag- en nachtritme en zijn kerngezond. Wij hebben geen antibiotica nodig!

Slachterij/Poelier

Onze kippen verlaten de boerderij pas als ze naar de slacht gaan. Ze worden naar het slachten op ambachtelijke wijze handmatig uitgesneden. We slachten wekelijks en verwerken alle delen van de kip tot een lekker stukje vlees.

Bord

Je herkent onze kip allereerst aan de smaak. Een lekker stukje stevig en smaakvol vlees. Maar er is meer.

Verkoop

 

Koop onze kip online, we bezorgen bij je thuis. Of bezoek onze boerderijwinkel.