De Keten

Hoe kunnen we
kip van hoogstaande kwaliteit garanderen?

Met de Twentse Blauwe houden we een sterk ras en we zijn een “gesloten bedrijf” die bestaat uit:

de opfok van de moederdieren, zijn dus de ouders van de kuikens (opfokbedrijf)
de productie van de eieren (vermeerderingsbedrijf)
het uitbroeden van de kuikens (broederij)
het opgroeien van de kuikens (vleeskuikenbedrijf)

Standaard gebeurt dit bij verschillende bedrijven wat veel transportbewegingen met risico op besmetting van verschillende bedrijven over grote afstanden in een groot gebied tot gevolg heeft. Het onderstaande overzicht geeft het verschil weer tussen de vele contacten in de bedrijfskolom en de geringe contacten in onze bedrijfskolom. Door de contacten tussen bedrijven te beperken en vele transportbewegingen te reduceren minimaliseren we het risico op het verspreiden van besmettelijke ziekten en leveren we een bijdrage aan de CO² reductie.


De schakels opfok, moederdieren en broederij zijn cruciaal voor de gezondheid van de kuikens.

Wanneer je de moederdieren goede voeding met voldoende vitamines en mineralen geeft krijg je gezonde kuikens. Omdat de kippen bij ons op de boerderij blijven, kennen we de vitaliteit van de kippen. Bovendien is het diervriendelijker en duurzamer.
Onze bedrijfskolom is dus volledig traceerbaar.

Hoe wordt kip van hoogstaande kwaliteit gegarandeerd?

 De schakels, vanaf het ei tot de kip, vinden plaats op onze boerderij. Doordat we de totale keten in eigen beheer houden kunnen we garanderen dat ook de ouderdieren nooit zijn behandeld met antibiotica. We garanderen  dat de Twentse Blauwe antibiotica vrij is.

 

De Twentse Blauwe

Echt andere kip!